Gratis online dating &
relatiebemiddeling
Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Als jouw vraag er niet bij zit kun je mailen naar info@relatieklik.nl.
We hebben de vragen verdeeld in een inhoudelijk en een technisch gedeelte.

Veelgestelde vragen over matching en kennismaking via Relatieklik

1.Op welke filosofie baseren jullie je matching-procedure eigenlijk?
2.Welke overeenkomsten vinden jullie dan belangrijk voor het matchen?
3.Jullie matchen dus op overeenkomsten, maar is het niet zo dat juist tegenstellingen elkaar aantrekken?
4.Is de Relatiekik-test niet gewoon onzin, je kunt toch niet via een test meten of je iemand leuk zult vinden, of dat het zal klikken?
5.Hoe ‘wetenschappelijk’ is Relatieklik nou eigenlijk?
6.Is het niet kinderachtig van Relatieklik om volwassen mensen te willen begeleiden bij hun liefdesleven?
7.Jullie geven tips en adviezen, maar moet je niet gewoon jezelf zijn in plaats van dat je allemaal geforceerde adviezen opvolgt? Iemand moet jou toch nemen zoals je bent?
8.Jullie proberen een goede match voor mij te zoeken, maar hoe kunnen jullie nou weten wat ik wil?
9.Ik val juist op partners die helemaal niet op mij lijken, maar jullie matchen vooral op overeenkomsten. Moet ik dan wel lid worden?
10.Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik van een relatie moet verwachten. Moet ik dan wel lid worden?
11.Wat is de belangrijkste factor om een relatie te laten werken?
12.Is het niet veel natuurlijker om mensen in het echt tegen te komen dan via een internetsite?
13.Ik vind dat de Relatieklik-test mij niet goed beschrijft; hoe kan dat?
14.Waarom mag ik de Relatieklik-test maar één keer doen? Er is toch niks zo veranderlijk als de mens?


Veelgestelde vragen over technische kwesties en de website

1.Is RelatieKlik echt gratis?
2.Hoe kan ik mijn gebruikersgegevens, emailadres of profiel wijzigen?
3.Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?
4.Ik ben mijn gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten. Wat nu?
5.Hoe kan ik mijn profiel tijdelijk deactiveren?
6.Hoe beëindig ik mijn lidmaatschap?
7.RelatieKlik is gratis, maar ik ben geïnteresseerd in de voordelen van een Premium-lidmaatschap. Wat zijn dat?
8.Voor 1,10 euro kun je jezelf bovenaan in de zoeklijsten laten plaatsen. Werkt dat echt?
9.RelatieKlik werkt niet goed op mijn computer. Hoe kan dat?
10.Waarom werkt de chat niet op mijn computer?
11.Hoe zorg ik dat anderen niet zien dat ik online ben?
12.Hoe zorg ik dat anderen niet zien dat ik hun profiel heb bekeken?
13.Ik wil niet alle mailtjes van RelatieKlik krijgen. Hoe doe ik dat?
14.Ik wil een foto plaatsen of wijzigen. Hoe doe ik dat?
15.Wat betekent het dat je foto's privé of openbaar kunt tonen?
16.Het systeem geeft aan dat mijn fotoformaat niet goed of te groot is. Wat nu?
17.Wat kan ik doen tegen opdringerige personen, nepprofielen en grappenmakers?
18.Waarom kan ik niet meer inloggen?
19.Waarom raak ik af en toe uitgelogd zonder dat ik dat wil?
20.
21.
22.Ik heb een vraag die niet in deze lijst staat.


Veelgestelde vragen over matching en kennismaking via Relatieklik

1.Op welke filosofie baseren jullie je matching-procedure eigenlijk?
 Wij matchen (1) op basis van bepaalde overeenkomsten (in gewoontes, persoonlijkheid, wensen, normen en waarden) tussen jou en andere partners en vergeten daarbij niet te kijken naar (2) wat jij specifiek in de ander zoekt. Als dat overeen komt met wat de ander zoekt dan vind je elkaar hoog in de matchlijst. Vaak liggen die twee criteria (wat je zoekt en waar je op lijkt) dichter bij elkaar dan de meeste mensen zich realiseren. Hoewel sommige mensen denken dat juist tegengestelden elkaar aantrekken, geldt dat nader beschouwd vooral op oppervlakkig niveau (uiterlijk, openbaar gedrag enzovoort). Op dieper niveau is er niemand die niet iemand zoekt waarbij hij of zij zich begrepen, geborgen en vertrouwd voelt. Dat gevoel heb je alleen met mensen die op jou lijken.
Naar boven
2.Welke overeenkomsten vinden jullie dan belangrijk voor het matchen?
 In het kort komt het erop neer dat we matchen op de volgende ingrediënten: Relatiestijl: hoe sta je over het algemeen in een relatie en wat wil en verwacht je van een relatie? Hoe ga je om met conflicten en intimiteit? En wat zoek je precies in een je toekomstige partner? Zowel op psychologisch, praktisch als lichamelijk niveau. Biografische gegevens nemen we uiteraard mee in de berekening, waardoor overeenkomstige opleidingen, beroepen, inkomen, geloofsovertuigingen en levenstijlen een positieve bepaalde matchwaarde krijgen. Bepaalde normen & waarden waarvan het belangrijk is dat die niet teveel afwijken van een eventuele toekomstige partner worden meegenomen in de match-procedure. Dagelijkse gewoontes & verlangens die voor jou belangrijk zijn, en voor het hebben van een prettige relatie in de toekomst, mogen natuurlijk ook niet ontbreken in de analyse. Persoonlijke kenmerken: deze zijn gebaseerd op de meest gebruikte persoonlijkheidsvragenlijst ter wereld, de Myers Briggs Type Indicator. Het is een indeling van kenmerken zoals gemaakt door de bekende psycholoog Carl Gustav Jung en beschrijft hoe mensen zichzelf opladen, beslissingen maken, informatie verzamelen en door het leven gaan. Al deze zaken worden meegenomen, op een bepaalde manier uitgerekend en met andere partners vergeleken. Uiteindelijk ontstaan er bepaalde matchwaardes die aangeven hoeveel jij met een bepaalde persoon matcht. Potentiële partners boven een bepaalde matchscore worden gerangschikt en overzichtelijk aan je gepresenteerd zodat jullie bij voldoende wederzijdse interesse contact met elkaar kunnen opnemen.
Naar boven
3.Jullie matchen dus op overeenkomsten, maar is het niet zo dat juist tegenstellingen elkaar aantrekken?
 Hoewel de leus ‘opposites attract’ (tegenstellingen trekken elkaar aan) erg 'aantrekkelijk' lijkt staat die ver van de alledaagse werkelijkheid. In werkelijkheid vallen de meeste mensen pas op elkaars verschillen als er verder voldoende overeenkomstige basis is. En omdat iedereen uniek is en er altijd verschillen zullen zijn, is het veel verstandiger te matchen op overeenkomsten tussen jou en andere potentiële partners. Daarbij mogen sommige eigenschappen flink verschillen en andere weer wat minder. Als je er allebei verschillende hobby’s op na houdt vinden we dat geen probleem. Maar als de een vooral een vriendschappelijke relatie zonder al teveel lichamelijkheid wil en de ander zoekt juist vurige passie dan is het geen goed idee om deze twee aan elkaar te koppelen. Hoewel deze twee elkaar in werkelijkheid best aantrekkelijk zouden kunnen vinden, leiden hun verschillende behoeftes onvermijdelijk tot tegenstrijdigheden en problemen in hun relatie. Maar zelfs in dit geval kunnen deze twee elkaar via Relatieklik vinden, want iemand is natuurlijk niet verplicht alleen te contact te zoeken met degenen waarmee hij of zij veel gemeen heeft.
Naar boven
4.Is de Relatiekik-test niet gewoon onzin, je kunt toch niet via een test meten of je iemand leuk zult vinden, of dat het zal klikken?
 Ja en nee. De basis is dat er, vroeg of laat, tussen jou en de ander een wederzijdse lichamelijke aantrekking is. Je kunt door middel van een test niet direct voorspellen of je elkaar leuk of aantrekkelijk zult vinden - zeker niet op lichamelijk gebied - maar je kunt wel voldoende kijken of de voorwaardes aanwezig zijn voor een goede en werkzame relatie. Je kunt de test zien als een grondige voorselectie van partners waarmee jij voldoende basis hebt om een eventuele relatie mee op te bouwen. Het is de bedoeling dat daartussen iemand zit waar jij voldoende wederzijdse aantrekking en klik mee hebt voor een leuke relatie. Maar zie het niet als waarheid: uiteindelijk blijven jouw gevoel en intuïtie en die van de ander de doorslaande factoren voor een echte klik.
Naar boven
5.Hoe ‘wetenschappelijk’ is Relatieklik nou eigenlijk?
 ‘Wetenschappelijkheid’ is een woord dat vaak misbruikt word. Vaak worden aan wetenschappelijke bewezen oorzaakgevolg-relaties conclusies gekoppeld die op z'n minst verdacht zijn. Het is bijvoorbeeld wetenschappelijk bewezen dat vitamine E de huid helpt regenereren, maar het is niet bewezen dat door vitamine E in een crème te doen hetzelfde gebeurt en dat iemand daadwerkelijk van z'n rimpels verlost zal worden. Toch is dat wat wel veel cosmeticafabrikanten aan hun klanten proberen te verkopen. Want dat werkt. Zulke leugenachtige claims zullen wij niet maken, uit respect voor jou en onszelf. Bovendien willen we geen ontevreden klanten die zich achteraf bedrogen voelen. Zoals we op de homepage al zeggen; er is geen enkele test, wetenschappelijk of niet, die jou een gelukkige relatie kan garanderen. Maar onze matchprocedure is wel gebaseerd op wetenschappelijke inzichten waardoor we jou in ieder geval een richtlijn kunnen bieden in een woud van allemaal profielen. Van bepaalde voorwaardes die wij uitvragen is wetenschappelijk bewezen dat ze belangrijke rol hebben kunnen hebben het welslagen van een relatie. Uiteindelijk is het - bij genoeg wederzijdse aantrekkingskracht - aan jou om daarvan iets te maken. En hierbij kunnen we jou desgewenst wel helpen door onze adviezen, tips en online begeleiding.
Naar boven
6.Is het niet kinderachtig van Relatieklik om volwassen mensen te willen begeleiden bij hun liefdesleven?
 Daar zijn we het roerig mee oneens. Zelfs de allergrootste relatiedeskundige zal op relatiegebied waarschijnlijk nog het een en ander kunnen leren. Elke persoon en relatie is uniek en alleen daarom al valt er veel over te leren. Hoewel op het gebied van relaties de algemene teneur is dat je het zelf maar moet uitzoeken, en dat het allemaal maar een kwestie van chemie is, of dat je elkaar (verplicht) moet nemen zoals je bent, is dat geen slimme of bruikbare strategie. Nergens zien we zoveel onnodige misverstanden als op relatiegebied, of dat nou onder collega's, vrienden of minaars is. Op communicatie- en relatiegebied hebben we over het algemeen nou eenmaal niet veel van huis uit meegekregen. Maar dat betekent niet dat er niet heel veel over te leren valt en dat je het jezelf een stuk makkelijker kunt maken door op de juiste dingen te letten. Wij wijden speciale aandacht aan 'effectief communiceren' want zonder die vaardigheid zijn al je goede en aardige bedoelingen niet veel waard. Tussen onze artikelen en op het Relatieklik-weblog vind je veel tips en informatie.
Naar boven
7.Jullie geven tips en adviezen, maar moet je niet gewoon jezelf zijn in plaats van dat je allemaal geforceerde adviezen opvolgt? Iemand moet jou toch nemen zoals je bent?
 Wat ons betreft worden nu twee zaken door elkaar gehaald; jezelf zijn en leren hoe je beter contact kan maken zijn gewoon verschillende dingen. Roerend mee eens dat iedereen zichzelf moet zijn en dat een toekomstige partner je moet accepteren zoals je bent. En dat een geforceerde uitwisseling van beleefdheden of adviezen niet snel tot een leuk contact zal leiden, lijkt ons ook duidelijk. We willen niemand belasten met onnodige ballast om zich anders of onatuurlijk te gedragen. Wel willen we je wijzen op een aantal makkelijke en op natuurlijke manier te gebruiken tips om effectiever te communiceren en meer bevrediging uit je contacten te halen.
Naar boven
8.Jullie proberen een goede match voor mij te zoeken, maar hoe kunnen jullie nou weten wat ik wil?
 Wij kunnen natuurlijk nooit precies weten wat jij wilt en wat je nodig hebt. Wel proberen we door middel van gerichte vragen naar wat jij zoekt en je persoonlijkheisprofiel dicht in de buurt te komen bij partners die daar goed bij zouden kunnen passen. Wij maken een betrouwbare voorselectie zodat het voor jou een stuk makkelijker wordt om de stap naar contact te zetten. In de hoop dat daar iets moois kan bloeien.
Naar boven
9.Ik val juist op partners die helemaal niet op mij lijken, maar jullie matchen vooral op overeenkomsten. Moet ik dan wel lid worden?
 Jazeker, ook voor jou zit er vast een interessant iemand tussen. Hoewel wij er niet zo zeker dat jij valt op iemand die helemaal niet op jou lijkt (zie vraag 3), houden we erg veel rekening met wat jij in een liefdespartner zoekt.
Naar boven
10.Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik van een relatie moet verwachten. Moet ik dan wel lid worden?
 Hierin ben je niet alleen. Veel mensen weten niet zo goed wat ze van een relatie moeten verwachten. Of ze willen tegenstrijdige dingen; aan de ene kant die stabiele persoon die ze helemaal kunnen vertrouwen, en aan de andere kant juist die opwindende ongrijpbare partner die het woord romantiek uitgevonden lijkt te hebben. Hoewel dit wat overdreven klinkt hebben veel mensen last van dubbele gevoelens. Dat is heel normaal. Nader beschouwd willen mensen wel een persoon leren kennen met wie ze een echte connectie voelen, door wie ze zich begrepen voelen en die ze kunnen vertrouwen. Misschien is dat ook voor jou weggelegd. Gewoon lid worden dus.
Naar boven
11.Wat is de belangrijkste factor om een relatie te laten werken?
 Uit enquêtes, ook uit die van onszelf, komt duidelijk naar voren dat de veruit de meeste mensen ‘goed communiceren’ het allerbelangrijkste vinden binnen een relatie. Dat klinkt als een nietszeggend cliché, maar het is daarom niet minder waar. De implicatie hiervan is dat je het makkelijkst communiceert met mensen die je goed begrijpt doordat ze gelijksoortige manier naar de wereld kijken als jij, die dezelfde dingen van het leven verlangen enzovoort. Dat is verder nog geen garantie voor een passionele klik, maar wel voor een goed, prettig en gemakkelijk samenzijn.
Naar boven
12.Is het niet veel natuurlijker om mensen in het echt tegen te komen dan via een internetsite?
 Dat is het zeker, maar in onze huidige sneldraaiende wereld is het vooor veel mensen niet zo makkelijk om geschikte partners 'in het wild' tegen te komen. Veel mensen hebben weinig tijd of komen in hun dagelijkse leven gewoon te weinig potentiële partners tegen. Internet is dan een uitkomst. Bovendien kun je snel het kaf van het koren scheiden. Middels onze test weet je snel of jullie samenkomst zin zal hebben of niet en hoef je niet onnodig tijd te verspillen aan de kennismaking met iemand waarbij het tot niets leidt. Ook de anonimiteit en het feit dat je met mensen communiceert die in dezelfde boot zitten als jij maken internetontmoetingen laagdrempelig, nuttig en zinnig. Als je het nooit geprobeerd hebt, is dit de uitgelezen manier om eens op een verantwoorde en veilige manier kennis te maken met daten via het internet.
Naar boven
13.Ik vind dat de Relatieklik-test mij niet goed beschrijft; hoe kan dat?
 In grote lijnen zou het persoonlijkheidsprofiel goed moeten kloppen met hoe jij de vragen ingevuld hebt. De test is grotendeels gebaseerd op de MBTI, een van de meestgebruikte en gewaardeerde persoonlijkheidtests van de wereld. Dat betekent natuurlijk niet dat de test perfect is en zoiets ingewikkelds als een mens perfect kan weergeven. Geen enkele test kan dat. Jij bent unieker en veelzijdiger dan welke test dan ook kan omvatten. De test is allereerst gemaakt om jou meer inzicht in jezelf te geven (zodat je flexibeler met bepaalde eigenschappen van jezelf en anderen kunt omgaan) en niet om een vaststaand oordeel over jou of je gedrag te vellen. Omdat het veel te lang zou duren om bepaalde dimensies van je persoonlijkheid heel genuanceerd en uitgebreid uit te vragen kan het zijn dat bepaalde aspecten van je Relatieklik-profiel niet helemaal overeenkomen met hoe je jezelf ziet. De persoonlijkheidstest vraagt steeds naar een keuze tussen twee bepaalde voorkeuren, en het kan zijn dat je op bepaalde voorkeursvragen niet goed kunt kiezen omdat je je in beide antwoorden wel kunt vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld veel mensen die zichzelf herkennen in zowel een introvert als extrovert persoon. Het kan dan zijn dat het profiel jou als een meer extravert beschrijft dan jij jezelf ziet. Het is ons inziens genoeg om daar rekening mee te houden en de adviezen en conclusies op dat gebied wat minder letterlijk te nemen dan op andere gebieden. Als je het echter helemaal niet met je profiel eens bent, kun je ons een mailtje sturen met de aspecten van je profiel die je niet vindt kloppen zodat wij jou eventueel een aangepast profiel kunnen sturen.
Naar boven
14.Waarom mag ik de Relatieklik-test maar één keer doen? Er is toch niks zo veranderlijk als de mens?
 De onderdelen Persoonlijkheid en Relatiestijl bestaan uit twee tests die niet opnieuw kunnen worden genomen omdat je persoonlijkheid niet iets is wat je een-twee-drie kan veranderen. Bovendien geven de eerste antwoordimpulsen bij persoonlijkheidstests vaak het meest eerlijke en representatieve beeld. Ook al denk je misschien graag dat je jezelf makkelijk zou kunnen veranderen als je wilt, uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bepaalde persoonlijke voorkeuren erg stabiel over tijd zijn en dat ze niet snel veranderen. Als je niet blij bent met bepaalde eigenschappen van jezelf dan is dat een andere kwestie. De kans is groot dat je niet blij bent met hoe je met bepaalde dingen omgaat van je persoonlijkheid. En hoe je ermee omgaat kan tot op zekere hoogte wel veranderd worden. Iemand die bijvoorbeeld erg introvert is en daarmee niet blij is, reageert heel verschillend (en krijgt andere reacties terug) dan iemand die dat ook is, maar dat van zichzelf accepteert. In de adviezensectie gaan wij hier dieper op in. Als je de test om een of andere reden toch opnieuw wilt doen dan kun je ons een mailtje sturen met dit verzoek. Wij zullen dan de test nogmaals voor je vrijgeven waarna je opnieuw de test kan uitvoeren.
Naar boven


Veelgestelde vragen over matching en kennismaking via Relatieklik

1.Is RelatieKlik echt gratis?
 Ja, je kunt onbeperkt gratis zoeken, mailen en chatten. Wij kunnen gratis zijn doordat we met banners werken en jou (maximaal 1-2 x per maand) een aanbiedingenmail van een van onze speciaal geselecteerde partners toesturen. That's all. Wil je dat niet? Dan kun je een Premium-lidmaatschap nemen.
Naar boven
2.Hoe kan ik mijn gebruikersgegevens, emailadres of profiel wijzigen?
 Je kunt heel gemakkelijk via 'Mijn profiel' bij 'Bewerk profiel' al je gegevens en eigen geschreven teksten veranderen in de verschillende tabs. De onderdelen 'Persoonlijkheid' en 'Relatiestijl' kun je niet direct zelf wijzigen, daarvoor moet je ons een mailtje sturen.
Naar boven
3.Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?
 Je kunt je wachtwoord wijzigen door naar het menu-item 'Mijn instellingen' te gaan en daar voor de optie 'Wijzigen wachtwoord' te kiezen.
Naar boven
4.Ik ben mijn gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten. Wat nu?
 je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen door op de link 'wachtwoord vergeten?' te klikken. (Die staat rechts naast de invulvelden voor gebruikersnaam en wachtwoord.) Als je daar het emailadres (dat je voor Relatieklik gebruikt) invult sturen we vrijwel direct je gegevens naar je op. (In sommige gevallen kan het even duren, maar check ook je spamfilter)
Naar boven
5.Hoe kan ik mijn profiel tijdelijk deactiveren?
 Hiervoor ga je naar 'Mijn instellingen' in het menu. Hier staat de mogelijkheid om jezelf te deactiveren. De eerstvolgende keer dat je inlogt ben je weer geactiveerd.
Naar boven
6.Hoe beëindig ik mijn lidmaatschap?
 Hiervoor ga je naar 'Mijn instellingen' in het menu. Via de onderste link kun je je uitschrijven.
Naar boven
7.RelatieKlik is gratis, maar ik ben geïnteresseerd in de voordelen van een Premium-lidmaatschap. Wat zijn dat?
 Voor 5 euro per maand ben je verlost van banners en advertenties, word je bovenaan in de zoeklijsten geplaatst zodat je beter wordt gevonden, kun je gratis een oproep plaatsen, en heb je voorrang bij het beantwoorden van vragen. Daarbij: je laat zien dat je RelatieKlik steunt en gratis wilt houden.
Naar boven
8.Voor 1,10 euro kun je jezelf bovenaan in de zoeklijsten laten plaatsen. Werkt dat echt?
 Ja, uit onderzoek van o.a. Marktplaats.nl blijkt dat het nogal uitmaakt of jouw profiel te vinden is op de eerste resultaat-pagina's of ergens in het midden of onderaan. Veel mensen stoppen met zoene na de derde zoekpagina. Wil je dat potentiële partners jou direct zien in de veel bezochte 'Online ledenlijst', 'Recent ingelogde ledenlijst' en 'Fotolijst' dan kun je dat bewerkstelligen door middel van onze sms-service. Voor € 1,10 sta je bovenaan!
Naar boven
9.RelatieKlik werkt niet goed op mijn computer. Hoe kan dat?
  1. Voor een optimale werking van RelatieKlik gebruik je het liefst Internet Explorer 6.0 of meer, of Firefox en zorg je ervoor dat je computer pop-ups (schakel de software anti-pop-up uit), javascripts en cookies aanvaart. 2. In sommige gevallen werkt het als u advertentie/bannervrij surft op onze website. Bepaalde advertenties kunnen te zwaar zijn voor sommige internetprogramma's. In dat geval bent u beter af met een betaald Premium-lidmaatschap.
Naar boven
10.Waarom werkt de chat niet op mijn computer?
 Voor een optimale werking van RelatieKlik gebruik je het liefst Internet Explorer 6.0 of meer, of Firefox en zorg je ervoor dat je computer pop-ups (schakel de software anti-pop-up uit), javascripts en cookies aanvaart.
Naar boven
11.Hoe zorg ik dat anderen niet zien dat ik online ben?
 Hiervoor ga je naar 'Mijn instellingen' in het menu. Onderaan de pagina bestaat de mogelijkheid om deze optie 'aan' en 'uit' te zetten.
Naar boven
12.Hoe zorg ik dat anderen niet zien dat ik hun profiel heb bekeken?
 Hiervoor ga je naar 'Mijn instellingen' in het menu. Onderaan de pagina bestaat de mogelijkheid om deze optie 'aan' en 'uit' te zetten.
Naar boven
13.Ik wil niet alle mailtjes van RelatieKlik krijgen. Hoe doe ik dat?
 Hiervoor ga je naar 'Mijn instellingen' in het menu. Klik vervolgens de optie 'Beheer email-instellingen'. Je hebt nu de keus om voor ieder type bericht de mogelijkheid van het ontvangen ervan aan of uit te zetten.
Naar boven
14.Ik wil een foto plaatsen of wijzigen. Hoe doe ik dat?
 Onder het kopje 'Mijn profiel' staat ook de link 'Bewerk Profiel' Als je daarop klikt vindt je het kopje 'Beheer foto's'. Hier kun je alle foto's uploaden in de bestandstypes jpg en gif met een maximum formaat van 4000 Kb. Je kunt maximaal 5 foto's koppelen aan je profiel. Dat doe je door een foto te selecteren ('Kies bestand') en daarna op 'Upload' te klikken. Wijzigen is erg makkelijk. Klik op de link onder hetzelfde kopje 'Beheer foto's' of 'Bewerk foto's (onder 'Mijn Profiel') en klik daarna onder de foto die je wilt wijzigen op de link 'Verwijder bovenstaande foto'. Na het verwijderen kun je nieuwe foto selecteren en uploaden.
Naar boven
15.Wat betekent het dat je foto's privé of openbaar kunt tonen?
 Niet iedereen is ervan gediend om door alle andere RelatieKlik-leden gezien te kunnen worden. Daarom kun je ervoor kiezen om je foto's alleen te laten zien als jij daarvoor zelf toestemming geeft. Onder het kopje 'Beheer foto's' staat een link waar mee je naar eigen wens je foto's op 'privé' of 'openbaar' kunt zetten.
Naar boven
16.Het systeem geeft aan dat mijn fotoformaat niet goed of te groot is. Wat nu?
 Weet je niet hoe je dit zelf kunt doen? Vraag het een kennis of collega die er verstand van heeft. Als gratis dienst kunnen wij helaas niet iedereen helpen dit soort vragen op te lossen.
Naar boven
17.Wat kan ik doen tegen opdringerige personen, nepprofielen en grappenmakers?
 Wij vinden het heel belangrijk dat jij je op Relatieklik prettig en thuis voelt. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je niet virtueel belaagd wordt door opdringerige lui, neppers, spammers of mensen met een slecht gevoel voor humor. Mensen met andere bedoelingen dan het zoeken van een leuke partner hebben op onze website niks te zoeken. Soms kan het toch zijn dat iemand met andere bedoelingen door onze 'virtuele grensbewaking' komt en jou een bericht of knipoog stuurt voordat wij deze persoon in de gaten hebben. Wat kun jij doen om jezelf (en andere leden) te beschermen? 1. Blokkeren: allereerst kun jij ten allen tijde zelf het contact met een ongewenste persoon blokkeren. Bij elk profiel staat de link 'Blokkeer deze persoon'. Als je daarop klikt kan de desbetreffende persoon jou op geen enkele manier meer bereiken. Einde verhaal. 2. Melden van onregelmatigheden: behalve jezelf, help je ook andere Relatieklik-leden en ons om sneller niet-kloppende profielen op het spoor te komen door deze aan ons te melden. Onderaan elk profiel kun je op de link 'Meld onregelmatigheid' klikken. Als je denkt dat er iets aan een bepaald profiel of foto niet klopt kun je het ons melden zodat wij dat profiel kritisch bekijken en zonodig verwijderen.
Naar boven
18.Waarom kan ik niet meer inloggen?
 1. Je gebruikt toch een verkeerde gebruikersnaam, een verkeerd wachtwoord of allebei. Oplossing: je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen door op de link 'wachtwoord vergeten?' te klikken. (Die staat rechts naast de invulvelden voor gebruikersnaam en wachtwoord.) Als je daar het emailadres (dat je voor Relatieklik gebruikt) invult sturen we vrijwel direct je gegevens naar je op. (In sommige gevallen kan het even duren. Check ook je spamfilter) 2. Je vult je wachtwoord niet goed in Oplossing 1: let er op dat je je wachtwoord goed invult, want die is hoofdletter- en spatie-gevoelig. Let er op dat je niet extra spaties meekopieert/typt, of dat je per ongeluk hoofdletters typt doordat je 'Caps Lock'-toets ingedrukt staat. Oplossing 2: let erop dat je computer niet automatisch een verkeerd wachtwoord invult omdat de computer deze al eerder opgeslagen heeft. Zorg ervoor dat het wachtwoordveld leeg is en dat je eventuele (wachtwoord)stippen wist voordat je je wachtwoord invult. 3. Andere problemen kunnen zijn dat je bepaalde instellingen in je browser hebt staan zoals het NIET accepteren van cookies of javascripts op websites. In dat geval heb je die problemen ook met andere websites en moet je die instellingen eerst wijzigen.
Naar boven
19.Waarom raak ik af en toe uitgelogd zonder dat ik dat wil?
 1. Het kan zijn dat je browser geen cookies accepteert (dit kun je aanpassen in je browserinstellingen) 2. Als je een browser gebruikt waarmee je in meerdere zogenaamde tabs tegelijkertijd kunt browsen dan kan het voorkomen dat je in de ene tab uitgelogd bent waarna je ook automatisch uitgelogd raakt in de andere tabs waarop de website draait. Oplossing: sluit even alle browsers af en begin opnieuw. Nu moet het probleem verholpen zijn. 3. Het kan natuurlijk ook zijn dat je per ongeluk klikt op de link 'Uitloggen' (onderaan het menu).
Naar boven
20.
 
Naar boven
21.
 
Naar boven
22.Ik heb een vraag die niet in deze lijst staat.
 Je kunt je vragen altijd mailen naar info@relatieklik.nl of gebruik maken van de link 'contact' onderaan de pagina. Als je vraag niet bij de veelgestelde vragen of elders op de website staat zullen we deze zo snel mogelijk beantwoorden.
Naar boven


Ontvang meer reacties op je profiel!

Alle foto's op een rij.
Relatieklik is een 100% gratis datingsite met matchtest, chat en weblog van een psycholoog. We reviewen alle profielen dagelijks. Op het blog vind je handige artikelen over de psychologie achter daten, communicatie, partnerkeuze, langdurige relaties, seks en geluk.